Flottielje zeilen

Flottielje zeilen is een populaire vorm van een zeilvakantie. De locaties, de zelfstandigheid en de routes zijn factoren die bijdragen aan een zorgeloze vakantie waar genieten prioriteit is. Flottielje zeilen in Griekenland is bijvoorbeeld een van de meest bekende bestemmingen door het begrip ‘eiland hoppen’. Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld te flottielje zeilen in Kroatië of Turkije.

Wat is flottielje zeilen

Wanneer je de perfecte balans zoekt tussen zelfstandig varen en de gebordenheid van zeilen binnen een groep, dan is flottielje zeilen de uitkomst. Via Tip Top Sailing kun je bijvoorbeeld flottielje zeilen rond Corfu. Je vaart als ervaren schipper van je eigen zeiljacht een vooraf bepaalde route, maar dan op je eigen tempo. Je komt langs prachtige locaties en hoeft je geen zorgen te maken. Er is altijd een leadboat met een ervaren schipper die de groep zeiljachten leidt. Zo kun jij doen waar je voor op vakantie gaat: genieten!

De vrijheid van flottielje zeilen

Flottielje zeilen bij Tip Top Sailing biedt u alle vrijheid die u wenst. Elke ochtend is er een briefing waarin onder andere het weerbericht, de bestemming en de bijzonderheden van de dag worden doorgenomen. Vervolgens vertrekt iedereen wanneer hij of zij dat wil. Normaliter is er meer dan voldoende tijd om niet alleen te genieten van het zeilen, maar ook het anker uit te gooien in een baai. Op die manier kan iedereen voluit genieten!

Mooie kustplaats

Wat u kunt verwachten

Met flottielje zeilen heeft u een eigen zeiljacht waarmee u een vooraf uitgestippelde route zal varen. Wat kunt u verwachten van Tip Top Sailing?

✓ Zelfstandig zeilen, maar wel in het gezelschap van mede-zeilliefhebbers;
✓ Tussen de 6 en 12 zeiljachten per flottielje zeilvakantie;
✓ Professionele Nederlandse begeleiding;
✓ Flottielje zeilen in Griekenland en vele andere prachtige vaarroutes;
✓ Enige zeilervaring is noodzakelijk.

Flottielje zeilen in Griekenland, Turkije of Kroatië is niet heel erg moeilijk. Natuurlijk is enige zeilervaring en/of oefening wel vereist. Bent u hier niet zeker over of wilt u uw kennis opfrissen? Overweeg dan een zeilcursus ter voorbereiding op uw zeilvakantie! Tip Top Sailing biedt diverse zeilcursussen op maat aan in zowel Nederland als Griekenland.

Kunt u helemaal nog niet zeilen? Ook dan kunt u mee! U leest alles  over het zeilen met schipper op onze site.

De kustlijn van Griekenland - Flottielje zeilen

Waar gaat u flottielje zeilen

Wanneer u bijvoorbeeld gaat flottielje zeilen in Griekenland of Corfu, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over ingewikkelde vaarroutes. De vaargebieden waarin wij flottielje zeilvakanties aanbieden zijn zodanig dat ingewikkelde navigatie u veelal bespaard blijft. Bijna alles is op ‘zicht’ te doen. Stroming en tij zijn minimaal, de zeegang die ontstaat is zelden hinderlijk en zeeziekte komt dan ook maar zeer zelden voor. Naast de benodigde zeekaarten zijn alle zeiljachten voorzien van gidsen met uitgebreide informatie over havens en vaargebied. Bovendien zijn er voor enkele gebieden volledig Nederlandstalige reisgidsen die wij zelf hebben samengesteld op basis van onze eigen ervaringen en kennis.

Meer weten over Tip Top Sailing?

Mocht u hulp of advies willen over flottielje zeilen, neem dan zeker contact met ons op! Wij zorgen voor de zeilvakantie die bij ú past. U kunt ons bellen via 0168 47 17 94 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw Tip Top zeilvakantie te bespreken.